آشنایی با عسل معجزه‎گر آویشن و 19 خاصیت دارویی آن

فهرست مطالب

آشنایی با عسل معجزه‎‌گر آویشن و 19 خاصیت دارویی آن

عسل آویشن چیست؟

عسل آویشن به ماده‌‎ای شیرین طبیعی گفته می‎‌شود که توسط زنبورهای عسل از شهد گیاه آویشن تولید می‌‏شود. در واقع عسل آویشن در مناطقی که گیاه غالب آن آویشن است، برداشت می‎‌شود. اگر چه ممکن است زنبورعسل از دیگر گیاهان نیز تغذیه کرده باشد.

حتما تا به حال درمورد گیاه آویشن و خواص فوق‎العاده آن مطالبی به گوشتان خورده است. این گیاه به واسطه شهد خود، خواص درمانی و تقویتی آویشن را به عسل آویشن منتقل کرده؛ به گونه‌‎ای که این عسل غنی از مواد مغذی و آنتی‎ اکسیدان‌‎ها می‎‌باشد.

ویژگی‌های عسل آویشن

به طور کلی عسل آویشن را به عنوان عسلی خوش طعم، خوش رنگ و خوشبو می‌‎شناسند.

  • طعم: عسل آویشن شیرینی متوسط و مزه‎ای فوق‎العاده دارد.
  • بو: بسیاری از افراد به محض باز کردن درب شیشه عسل آویشن، به خاطر رایحه آن توجه‌شان جلب شده و ترغیب می‌شوند مزه آن را بچشند. این بو ناشی از دو ترکیب تیمول و کارواکرول است که رایحه‎ دلپذیر و لطیف آویشن را از گیاه به عسل منتقل می‎‌کنند.
  • رنگ: عسل آویشن به رنگ کهربایی یا قرمز یا نارنجی پررنگ است. این رنگ جذاب عسل آویشن ممکن است در عسل‌‎های مناطق مختلف، تیره‎ یا روشن‎‌تر دیده شود.
ویژگی‌های عسل آویشن

گیاه آویشن چیست و در کجا رشد می‌‎کند؟

آویشن گیاهی چند ساله از تیره نعناییان است که بیش از 350 گونه در دنیا و 14 گونه در ایران دارد. در اقوام مختلف آویشن را به نام‎‌های مختلف می‎‌شناسند. خود نام آویشن از کلمه‎‌ای یونانی به معنای قدرت گرفته شده و بیانگر توانایی و قدرت آن در درمان و تسکین بیماری‎‌هاست. برخی از کاربردهای آویشن عبارتند از:

  • مهار رشد باکتری‎‌ها: تیمول موجود در آویشن به عنوان یک ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیک در صنعت کاربرد دارد.
  • کاهش درد عادت ماهانه: در یک مطالعه در سال 2012 میزان اثر آن با قرص ایبوپروفن مقایسه شد و سطح مشابهی از تسکین درد در دو گروه زنان دیده شد.
  • استفاده به عنوان ادویه و طعم دهنده در صنایع غذایی
  • استفاده به عنوان مکمل مواد مغذی
  • تسکین درد مفاصل، عضلات و استخوان‌‎ها
  • استفاده در تولید خمیردندان و دهان‎‌شویه
  • درمان گلودرد، سرفه و تنگی نفس
  • ضد سرطان (به خاطر داشتن آنتی اکسیدان فراوان)
  • بهبود سیستم قلبی_ عروقی
  • درمان مشکلات گوارشی (معده درد، نفخ و…)
  • درمان حساسیت و خارش پوستی
  • تقویت سیستم ایمنی
  • تقویت پوست و مو
  • ضد التهاب
  • ضد قارچ
  • و…

از قسمت‎‌های مختلف گیاه آویشن از جمله گل، شاخه و برگ آن به صورت تازه یا خشک شده بهره دارویی برده می‎‌شود. در مناطق کوهستانی ایران همچون دامنه‌‎های البرز و زاگرس، دشت‎‌هایی از گیاه آویشن وجود دارد. زمانی که زنبورعسل برای تغذیه خود به این گیاه تکیه می‎‌کند، گیاه نیز از این فرصت استفاده کرده و به کمک زنبور گرده افشانی می‎‌کند و مناطق رشد خود را گسترش می‌‎دهد.

خواص درمانی عسل گون

خواص درمانی عسل آویشن

پیش‎تر در مورد خواص آویشن صحبت کردیم. نکته جالب اینجاست که آویشن خواص شگفت‌‎انگیز خود را از طریق شهدش به عسل حاصل از آن منتقل می‌کند. درنتیجه با به کار بردن این عسل ویژگی‌‎های عسل و آویشن را به صورت ترکیبی در کنار هم خواهیم داشت. در ادامه به 19 مورد از این ویژگی‎‌‌های درمانی اشاره می‎‌کنیم:

1. تقویت عمومی بدن:

کلی‎‌ترین عمل عسل آویشن این است که به هنگام ورود به بدن و خون باعث افزایش قوا و تقویت همه جانبه بدن می‌‎شود.

2. ضدالتهاب:

عسل آویشن ترکیباتی مانند تیمول و کوئرسیتین دارد. این ترکیبات التهاب، تورم و قرمزی را با فرایندهایی در بدن کم می‌‎کنند.

3. انرژی‎‌زایی و کاهش خستگی:

عسل آویشن با افزایش قند خون و همینطور تامین ویتامین‌‎ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، باعث افزایش انرژی و از بین رفتن خستگی می‎‌شود.

4. غنی از آنتی اکسیدان‎‌ها:

به طور خلاصه، آنتی‌‎اکسیدان‎‌ها ترکیباتی هستند که به بدن در خنثی کردن رادیکال‎های آزاد کمک می‎‌کنند. رادیکال‎‌های آزاد نیز ترکیباتی غیر قانونی در بدن هستند که در اثر عوامل محیطی مانند آلودگی هوا در بدن تولید شده و می‌‎توانند موجب بیماری‌‎های مزمن مانند دیابت و سرطان شوند.

عسل آویشن غنی از آنتی‌اکسیدان‎‌هایی مانند پلی فنل‎‌ها و فلاونوئیدها  است. اگر در شهری زندگی می‎‌کنید که بسیار در معرض آلودگی، سموم و اشعه خورشید هستید، این عسل به شما پیشنهاد می‌‎شود.

5. سرشار از مواد مغذی، ویتامین‎‌ها و مواد معدنی:

عسل آویشن ارزش غذایی بالایی دارد و منبع خوبی از مواد مغذی مختلف از جمله قندها، اسیدهای آمینه، آنتی اکسیدان‌‎ها، ویتامین‎‌های A، E و گروه B و مواد معدنی‎‌ای همچون پتاسیم، کلسیم، سدیم، منیزیم، مس و آهن است.

6. ضد باکتری و قارچ (ضد عفونت):

تحقیقات ثابت کرده‌‎اند عسل آویشن مانع از تکثیر و رشد بسیاری از باکتری‎‌های بیماری‎زا می‌‎شود. این در حالی است که خود یک پری‎بیوتیک بوده و باعث تقویت باکتری‎های مفید روده می‎‌شود.

7. تسکین گلودرد، سرفه و تنگی نفس:

اگر با این علائم چه به صورت عفونی و مزمن و چه در یک سرماخوردگی ساده مواجه شدید، یک لیوان شربت لیمو_عسل نجات‎‌بخش شما خواهد شد. عسل آویشن در کاهش علائم آسم، برونشیت مزمن، سرفه شبانه و سرفه ناشی از عفونت تنفسی تاثیر چشمگیری دارد.

9. ضد درد:

پژوهش‌‎ها نشان داده‎اند مصرف عسل آویشن موجب کاهش دردهای قاعدگی، مفصلی، شکمی و روده‌‎ای می‎‌شوند.

10. مدیریت زخم و سوختگی:

با قرار دادن عسل آویشن بر زخم یا سوختگی، به طرق مختلفی عسل باعث تسریع بهبودی آن می‎‌‌شود. اول آن که عسل خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی دارد و مانع از عفونت آسیب می‎‌شود؛ دوم آن که عسل با خواصی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی می‎‌شود و سوم آن که عسل با افزایش جریان خون موجب التیام بافت می‌‎شود.

11. درمان آکنه و جوان‎سازی پوست:

عسل آنتی باکتریال بوده و آکنه را از بین می‎‌برد. همچنین با آبرسانی به پوست و به کمک آنتی اکسیدان‌‎های موجود در آن، پوست را جوان و شاداب می‎‌کند.

12. درمان سوزش، ورم و زخم معده:

زخم یا ورم معده ناشی از فعالیت باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده می‎‌باشد. خوردن روزانه یک قاشق عسل آویشن با معده خالی، به علت خاصیت ضدباکتریایی و ضد التهابی آن می‎تواند کمک کننده باشد.

13. تقویت سیستم ایمنی:

عسل آویشن مقادیر مناسبی از آنتی اکسیدان‎‌ها را در خود دارد؛ باعث استحکام غشا سلولی سلول‌‎های ایمنی می‎‌شود و گویند موجب تقویت غده تیموس می‎‌شود که بر عملکرد ایمنی اثرگذار است. بدین صورت عسل آویشن موجب بهبود ایمنی بدن می‎‌شود.

14. آرام‌بخش و تقویت اعصاب:

عسل آویشن ضد استرس و افسردگی می‎‌باشد و با فرایندهای مختلفی موجب تقویت سیستم عصبی شده و حافظه را نیز تقویت می‎‌کند.

15. کنترل دیابت:

عسل آویشن شاخص گلایسمی بالایی ندارد و مصرف برای افراد دیابتی در حد متعادل مجاز است.

16. درمان مشکلات لثه، دهان و دندان:

عسل آویشن دشمن باکتری‎های زیادی است و یکی از این باکتری‎ها، باکتری عامل پوسیدگی دندان و عفونت‎های دهانی است.

17. ضد سرطان:

شواهدی مبنی بر کاهش احتمال سرطان پروستات، سینه و آندومتر رحم با مصرف عسل به علت خواص آنتی اکسیدانی آن دیده شده است.

18. ضد صرع و تشنج:

با تقویت سیستم عصبی، به مرور حملات صرع نیز کمتر بروز خواهد کرد.

19. کاهش سردرد میگرنی:

عسل آویشن مسکن خوبی برای سردردهای مزمن می‌‎باشد.

عسل آویشن از دیدگاه طب سنتی

کارشناس طب سنتی می‎‌گوید: عسل آویشن طبع گرمی دارد و افراد سرد مزاج می‌‎توانند به کمک آن طبع خود را تعدیل کنند. این عسل دارای خواص فوق‎‌العاده‎ای است و تمام افعال بدن را قوت می‌‎دهد و همچنین برای درمان سرماخوردگی یک درمان قطعی است.

عسل آویشن خواص گیاه آویشن و نیز خواص ذاتی عسل را با خود همراه و جسم شما را سرشار از انرژی‎‌های سازنده کرده و روحیه شما را نیز بهبود می‎‌بخشد.

قیمت‌‎گذاری بر عسل آویشن به چه صورتی است؟

فاکتورهای متعددی بر قیمت عسل آویشن تاثیرگذار است؛ به عنوان مثال:

  • کیفیت عسل (رنگ، طعم، مزه، میزان خلوص و اصالت عسل، غلظت و…)
  • کیفیت شهدی که زنبور از آن استفاده می‎کند.
  • شهر تولیدکننده و رونق بازار در آن

شما با اطمینان خاطر می‎‌توانید مرغوب‎ترین و اصیل‎ترین عسل آویشن را با بهترین قیمت از تازه‎‌کالا تهیه فرمایید.

نحوه نگهداری از عسل آویشن

طریقه نگهداری عسل آویشن همچون دیگر عسل‎‌ها می‎‌باشد. بهترین مکان برای نگهداری عسل داخل کابینت و در ظرف شیشه‎‌ای یا سفالی و سربسته است. اگر عسل شما در این شرایط و باز هم شکرک زد، باید بدانید شکرک زدن عسل کاملا طبیعی است و معیار درستی برای بد بودن کالا نیست و به راحتی می‌‎توانید آن را برطرف کنید.

درمورد نگهداری عسل چه آویشن و چه انواع دیگر آن، بهتر است نکات زیر را بدانید:

  • عسل بهتر است در دمای اتاق و بین دمای 18 تا 25 درجه سانتیگراد نگهداری شود.
  • عسل را در یخچال نگه ندارید؛ چرا که ممکن است شکرک بزند.
  • عسل را در مکان گرم و در معرض نور خورشید قرار ندهید. گرما موجب از بین رفتن آنزیم‎‌های عسل و کاهش کیفیت آن می‎‌شود.
  • عسل را در ظروف فلزی قرار ندهید و از قاشق چوبی (نه قاشق فلزی) برای برداشتن آن استفاده کنید.
نحوه نگهداری از عسل

عوارض جانبی عسل آویشن

مصرف عسل آویشن به صورت دارو بی‎‌خطر است و به نسبت داروهای سرماخوردگی یا دیگر بیماری‎‌ها عارضه‎‌ای ندارد. با این حال باید به سه عارضه عسل که ممکن است برای افراد ایجاد شود، اشاره کنیم:

  • بوتولیسم نوزادی: توجه کنید دادن عسل (هر نوعی از آن) به نوزادان زیر 1 سال ممنوع است. از آن جایی که فلور طبیعی روده نوزاد به درستی شکل نگرفته، عسل با خود ریسکی بالایی از احتمال ابتلا به باکتری کلستریدیوم بوتولینوم و بوتولیسم را به همراه دارد.
  • چاقی و دیابت ناشی از مصرف بیش از حد: مصرف بیش از حد عسل باعث چاقی، افزایش سطح قند خون و ایجاد مقاومت به انسولین در فرد می‎‌‌شود.
  • آلرژی: برخی از افراد به گرده گل آویشن که در عسل به طور طبیعی وجود دارد، حساسیت دارند. علائم آلرژی با قطع مصرف تسکین می‎یابد. اگر از آن دست افرادی هستید که علاقه زیادی به عسل آویشن دارید اما به علت آلرژی نمی‎‌‌توانید از آن مصرف کنید، می‎‌توانید از عسل آویشن تصفیه شده استفاده کنید.

آیا عسل آویشن حاوی گیاه آویشن است؟

خیر؛ عسل آویشن از شهد گیاه آویشن تولید شده و ممکن است مقداری رایحه از آن را در خود داشته باشد. هر چند که این رایحه برای تمامی افراد قابل استشمام نیست.

یادداشتی از طرف تازه‌‎کالا

عسل آویشن عسلی مقوی و استثنایی است که با خواص فوق‎العاده‌‎ایی که آویشن به آن بخشیده است، مورد تایید طبیبان سنتی و پزشکان می‎‌باشد. به واسطه ویژگی‎‌های کلی و مفیدی که عسل آویشن دارد، بر بسیاری از اندام‎های بدن اثر مثبتی می‎‌گذارد. عسل آویشن ضد درد، ضد التهاب، ضد باکتری و قارچ، ضد سرطان، ضد استرس و سرشار از مواد مغذی و آنتی‌‎اکسیدان‎‌ها است. این محصول ارزشمند را با بهترین کیفیت از تازه‎کالا بخرید و نوش جان کنید.

Picture of Narcissus

Narcissus

Website Designer WebMaster
betrayed by the truth she refused to see

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *